Friss topikok

Címkék

Archívum

Egy életre leszerepelt a Blizzard

2012.08.11. 11:43 | Vieso | Szólj hozzá!

Végleg vége a régi szép időknek, mikor a játékos társadalom még istenítette a Blizzardot, többek között olyan címek miatt, mint a Diablo vagy a Warcraft. Akkoriban még alapkövetelmény volt a biztonság, amit a Blizzardtól joggal el is várhatott az ember, ma viszont túlzással mindennapossá válik.

activision-blizzard-logo1.jpgIsmét feltörték a Blizzardot, e-mail címek és kódolt jelszavak kerültek ki. Nevetséges, hogy egy akkora játékfejlesztő cég, olyan hatalmas bevételekkel nem tudja megoldani azt a biztonságot, amit egy középszerű webfejlesztő is bármikor képes kivitelezni. Apropó webfejlesztők, hasonló meglepetéssel érinthette a nagyközönséget anno a LinkedIn feltörése, ahol a fejlesztők még arra sem voltak képesek, hogy legalább md5-be kódolják a jelszavakat, ehelyett sha1 kódolást használtak, mely jóval kevésbé biztonságos, bár ha őszinték akarunk lenni egyik sem az. Persze megvannak a megoldások, pár óra alatt egy programozó lazán összedob egy olyan kódolási folyamatot, mely visszafejthetetlenné teszi a jelszót, mindezt úgy, hogy a dekóder adatbázisokba se szerepeljen.

Az hogy a Blizzard sem nyúlhatott messzire a jelszókódolás tekintetébe, mi sem mutatja jobban, hogy a cég a jelszavak módosítására szólította fel a felhasználókat, ami azonban nem mentesíti a Blizzardot a felelősség alól. És ebben az esetben nem is igazán a nyavajgó World of Warcraft játékosokra kell gondolnunk, hanem azokra a szerencsétlenekre, akik esetleg megbíztak a Blizzard rendszerében, és mindennapi legerősebb jelszavukat adták meg, esetleg csak egy jelszót használnak minden internetes alkalmazásnál. Ugye írnom sem kell, hogy milyen kellemetlen lehet, ha valakinek az ostoba Blizzardosok miatt törik fel e-mail fiókját, majd esetleg Paypal, online bank vagy egyéb nagyobb fontossággal bíró online fiókját.

DIABLO-3-fail.jpg

Azonban nincs új a nap alatt, a Blizzard már sokak számára leszerepelt a Diablo 3 kiadásával, amit több internetes oldal felhasználói tanúsítanak. Nem csak a nehézkes indulás, de a játék minősége is messze alulmarad attól a trendtől, melyet eddig a játékfejlesztő cég produkált. Egyes források szerint a játék még mindig hiányos, olyan elemek hiányoznak a játékból, melyekért a játékosok a vásárláskor már fizettek. És persze a cég további bevételeket emészt a játékban található online aukciós házból, melyről többen jogosan gondolkodnak úgy, mint a játék magja, talán stílszerűbb is lett volna először az aukciós boltot kiadni és kiegészítő csomagként odaadni magát a játékot, talán akkor mindenkinek nyilvánvaló lenne a Blizzard újdonsült üzletpolitikája.

A bejegyzés trackback címe:

https://legblog.blog.hu/api/trackback/id/tr194706715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása