Friss topikok

Címkék

Archívum

Oculus Rift, avagy miért készül a Doom 3 BFG Edition

2012.08.13. 02:20 | Vieso | Szólj hozzá!

A magyar informatikai és játék média már az E3 óta beszél a Doom 3 BFG Edition fejlesztéséről és a jövendőbeli megjelenéséről, azonban arról szó sem esik, hogy tulajdonképpen miért döntött úgy az id, hogy újradolgozza, kiegészíti és újonnan kiadja a Doom harmadik részét.

A válasz nem más, mint az Oculus Rift. Hazánktól média közönynek hála elrejtve, de kickstarteren folyik egy tőkegyűjtés, mely az Oculus Rift nevű viruális szemüveg, vagy méreteit tekintve inkább virtuális sisak kereskedelembe való megjelenéséért folyik. A virtuális valóságot közelebbről elénk táró sisak nem újdonság, már most is találhatók hasonló megoldások a piacon, azonban külföldi újságítók szerint összes sem lehet hasonlítani a Rift által keltett hatást a piacon fellelhető szemüvegekkel és sisakokkal.

A termék kifejlesztéséért a virtuális világ megszállottja Palmer Luckey felel, célja pedig egy olyan VR sisak kifejlesztése volt, mely a legjobb minőséget biztosítja a játékosoknak. Palmer elmondása szerint még a szülei garázsában kezdett hozzá a fejlesztésnek, mivel nem tudott beszeretni olyan VR eszközt, amely megfelelő minőséget nyújtott volna. A termék ereje a 3D-s megjelenítésben és a kiváló fejmozgás követésben lesz.

A szakembert az id karolt fel, de a termék támogatása mellett olyan személyek is kiállnak, mint a Half-Life sorozatok rajongóinak talán már legendás Gabe Newell, a Valve tulajdonosa,  vagy az Epic Games fejlesztői, de olyan játékfejlesztésben jártas személyek is, mint a Guitar Hero vezető mérnöke, természetesen mindannyian jó véleménnyel vannak a termékről, állításuk szerint valóban nincs hozzá fogható.

Nem véletlenül állnak ki ilyen neves játékfejlesztők a termék mellett, és ez már magyarázatot is adhat mindenkinek, hogy miért ilyen nagy a zsongás a Doom 3 körül, ugyanis ez a játék lesz az első, amely támogatni fogja az Oculus Rift technikáját. Azonban nem kell elkeseredniük a Doom 4-et váróknak sem, hiszen John Carmack szerint a fejlesztéskor sort kerítenek a technika integrálására, tehát a játék valószínűleg előrehaladott állapotban van és elsődleges projektként készül az id műhelyében.

Az Oculus Rift VR headset jól szerepel kickstarteren, jelen pillanatban még 19 nap van hátra a gyűjtésből, de már a célként kitűzött 250,000 dollárt meg is haladta, egészen pontosan 1,607,191 dollárnál jár a gyűjtés. A termék tehát minden bizonnyal egy-két éven belül forgalomba kerül, bár az Oculus nem mert a megjelenési dátum megtippelésébe bocsátkozni, ahogyan az áráról sem írnak semmit. Egyes kétes megbízhatóságú források szerint nem fog többe kerülni 500 dollárnál, persze ennél valamivel drágábban kerülne piacra az európai kontinensen.

A bejegyzés trackback címe:

https://legblog.blog.hu/api/trackback/id/tr764709210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása